Arkadiusz Kurowski z warszawskiej restauracji Flaming & Co. jest zwycięzcą kolejnego konkursu regionalnego Grand Prix organizowanego przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich w Gdańsku w formule Blind Tasting. Drugie miejsce zajął Maciej Selwent z Vininova z Gdańska, a na trzecim znalazł się... czytaj więcej
Do dystrybucji na polskim rynku trafi ponad 160 000 butelek oznakowanych medalowymi naklejkami – znakiem wyróżnienia przyznanego w konkursie Wino na medal. Medalowe wina można będzie znaleźć zarówno na półkach wszystkich formatów sklepów, jak w kartach restauracji czy wine barów.
W czwartej... czytaj więcej
Zwycięzcą pierwszego Gran Prix Food & Wine w Katowicach został Łukasz Górski z restauracji Butchery and Wine w Warszawie. Drugie miejsce w konkursie zajął Bartek Nowakowski z bydgoskiej restauracji Czosnek i Oliwa, na trzecim miejscu znalazł się Arkadiusz Kurowski z Flaming & Co w Warszawie... czytaj więcej