13.02.2019
Już 5 marca br. w Małej Warszawie (ul.Otwocka 14) odbędzie się jedna z najważniejszych konferencji dla branży HoReCa - Food Service Summit 2019. Organizatorem 6. edycji konferencji jest magazyn Food Service, wydawany przez VFP Communications. SSP jest patronem wydarzenia. Inspiracją tegorocznego... czytaj więcej
03.12.2018
Trzy zespoły sommelierów ze Stowarzyszenia Sommelierów Polskich obsługiwały Ferment Show - galową kolację, którą zorganizowały 1 grudnia magazyn Ferment i Winicjatywa w warszawskim Pałacu Sobańskich. Zespoły z Warszawy, Trójmiasta i Poznania rywalizowały w plebiscycie na najtrafniej dobrane do dań... czytaj więcej
29.10.2018
Adam Michocki z londyńskiej restauracji The Glasshouse zwyciężył w Konkursie Młodych Sommelierów, organizowanym przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich w Poznaniu. Drugie miejsce zajęła Karolina Nowosadzka z warszawskiej Butchery & Wine, trzeci był Kajetan Zalewski reprezentujący Ale Wino w... czytaj więcej
23.10.2018
28 października 2018 r. w hotelu Ilonn w Poznaniu można na żywo oglądać zmagania trzech finalistów Konkursu Młodych Sommelierów. Do konkursu zgłosiło się 31 uczestników. W rozpoczynających się rano kilkugodzinnych zamkniętych eliminacjach wybranych zostanie trzech finalistów. O 17.00 na głównej... czytaj więcej
25.09.2018
Zapraszamy do udziału w pierwszym Konkursie Młodych Sommelierów. Konkurs odbędzie się 28 października 2018 r. w hotelu Ilonn w Poznaniu, zgłoszenia przyjmujemy do 14.10.2018 r.   Konkurs jest adresowany do młodych sommelierów, kelnerów, osób pracujących w restauracjach, sklepach winiarskich czy... czytaj więcej
24.08.2018
Marek Przyborek zdobył tytuł Sommeliera Roku Nowej Zelandii! Ubiegłoroczny Mistrz Polski Sommelierów reprezentował w konkursie restaurację Huami w Auckland. Drugie miejsce zajął Andrea Martinisi z restauracji Grove i Baduzzi w Auckland, trzeci był Maciej Zimny reprezentujący restaurację Noble Rot w... czytaj więcej
28.05.2018
Złoto dla białych! Wszystkie złote medale przyznane w pierwszej edycji konkursu Wino na medal zdobyły białe wina – z Austrii, RPA i Włoch. Białe wina przeważały wśród 72 próbek przesłanych na konkurs przez 14 importerów i producentów. Najliczniej reprezentowane były wina włoskie, ale drugą... czytaj więcej
27.05.2018
Nowym Mistrzem Polski Sommelierów jest Kamil Wojtasiak z warszawskiej restauracji Butchery & Wine. Kamil (59,59 pkt.) pokonał w finale ubiegłorocznego wicemistrza, Macieja Sokołowskiego (46,84 pkt.), który prowadzi własną firmę szkoleniową w Poznaniu oraz Łukasza Głowackiego (40,59 pkt.) z... czytaj więcej

Nasi partnerzy