Z Kalifornią do stołu

21.05.2018
Z Kalifornią do stołu

Degustacja win kalifornijskich „Z Kalifornią do stołu” będzie towarzyszyła finałom Mistrzostw Polski Sommelierów już w najbliższą sobotę, 26 maja, w hotelu Regent w Warszawie.
W otwartym dla publiczności finale rywalizować będzie trzech najlepszych sommelierów, wyłonionych podczas eliminacji spośród 22 uczestników konkursu.

Degustację organizuje California Wine Institute, strategiczny partner Mistrzostw. Tematem przewodnim są wyselekcjonowane z oferty polskich importerów wina kalifornijskie skierowane do branży HoReCa. Na degustacyjnych stołach znajdą się białe wina
ze szczepów chardonnay, pinot grigio, sauvignon blanc, viognier, zinfandel rose oraz czerwone: cabernet sauvignon, merlot, pinot noir i zinfandel. Wina pochodzą z oferty Mondovino, Wine Avenue, Mielżyński, Cerville Investments, Vininova, Winkolekcja, PWW
i Ambra.

Degustacja „Z Kalifornią do stołu” rozpoczyna się o 16.30, a sam finał Mistrzostw Polski Sommelierów o 17.00. Kalifornijskie wina można będzie degustować także w przerwach między wystąpieniami poszczególnych finalistów. 

Partnerami strategicznymi Mistrzostw są:

Cisowianka Perlage http://www.cisowianka-perlage.pl/

California Wine Institute www.discovercaliforniawines.com, facebook/California Wines Polska

Consejo Regulador del Cava http://www.docava.es/

Mondial Assistance http://www.mondial-assistance.pl/

Regent Warsaw Hotel http://www.regent-warsaw.com/pl/

Gości Finału konkursu prosimy o rejestrację na https://mps2018.evenea.pl/

 

Nasi partnerzy