Zespół sommelierów z Hotelu Monopol: Michał Wesołowski, Łukasz Górski i Wojciech Sito zwyciężył w 6. edycji zawodów Grand Prix Sommelierów Dolnego Śląska. Zawody odbyły się we wrocławskim hotelu Monopol. Konkurs miał oryginalny scenariusz i był podzielone na 3 części. W pierwszej wśród zadań znalazły się degustacja w ciemno, przygotowanie koktajlu i dobór win na kolację. W drugiej części zawodnicy mieli za zadanie przygotowanie stołów i pomocników kelnerskich dla gości kolacji. Trzecią częścią zawodów był serwis podczas kolacji – trzyosobowe zespoły sommelierów obsługiwały dziewięcioosobowe stoły gości, zmagając się z zaskakującymi, niełatwymi sytuacjami, które mogą zdarzyć się w codziennej pracy w restauracji. Sędziami w konkursie byli Filip Szaciłowski, Mike Whitney, Konrad Potejko i Arkadiusz Kurowski. Pięciodaniową kolację przygotowali szef kuchni Hotelu Monopol, Mariusz Kozak oraz szefowie z Wild & Root Food Project – Marcin Bielec i Karol Sankowski wspierani przez Mariusza Kucharczyka oraz Dawida Twardonia.
Wielkie gratulacje dla wrocławskich sommelierów za pomysł na pokazanie naszego zawodu z najlepszej strony i za super organizację!