Guy Gilles
Guy Gilles
LE RENDEZ VOUS, WARSZAWA
Obecnie właściciel francuskiej winiarni na Saskiej Kepie .
Jestem sommelierem od 1998 MENTION COMPLEMENTAIRE SOMMELLERIE LYCEE HOTELIER DE CHAMALIERES CLERMONT FERRAND .
Degustacja win, to sztuka koncentracji i uważności, to zaduma nad chwilą, która właśnie jest. I nigdy nie znudzisz się, przyjaźń z winem ulega przemianom, bo wraz z człowiekiem dojrzewa i nieustannie zmienia się.
Nowe doświadczenia uczą, bo ciągle zdobywasz nową wiedzę, bo im więcej wiesz, tym relacje stają się ciekawsze i bardziej fascynujące.
Pozdrawiam i A bientot
Gilles
Specjalność:
sommlier
Email:
Strona internetowa:
Doświadczenie zawodowe:
17.10.2014
Le Rendez Vous
Sommelier
01.06.2012 - 01.03.2012
« CHEZ LES PLOUCS » BORDEAUX
Dyrektor restauracji
01.04.2012 - 01.09.2013
« LES MOUETTES » CARCANS
Dyrektor Restauracji
01.06.2010 - 01.07.2011
RESTAURANT LA FERME- BRUGES - Bordeaux
Menager sali , RESTAURANT LA FERME- BRUGES
01.01.2009 - 01.08.2010
E. LECLERC
Menager CAVE A VIN, E. LECLERC Bordeaux - Talence
01.12.2005 - 01.12.2008
RESTAURANT « TWO MUCH » BORDEAUX
MAÎTRE D’HÔTEL - SOMMELIER
01.08.2005 - 01.12.2005
RESTAURANT « L’AUBERG’IN » BORDEAUX
MAÎTRE D’HÔTEL
01.12.2002 - 01.08.2005
RESTAURANT « PAVILLON DES BOULEVARDS » BORDEAUX 1* MICHELIN
CHEF DE RANG
01.06.2002 - 01.12.2002
« BALLATHIE HOUSE HOTEL » ECOSSE
SOMMELIER
01.11.2001 - 01.06.2002
RESTAURANT « INGLEWOOD HEALTH FARM » ANGLETERRE
SOMMELIER
01.08.2000 - 01.11.2001
RESTAURANT « L’OASIS » CANNES 2** MICHELIN
CHEF DE RANG
Zainteresowania:
Wino , Geografia , Podróże