Piąta edycja Food Service Summit | Sommelierzy

Piąta edycja Food Service Summit

06.04.2018
Piąta edycja Food Service Summit

Dwa dni, piąta jubileuszowa edycja, 20 prelegentów, 250 uczestników – tak w liczbach zapowiada się Food Service Summit, jedna z najważniejszych konferencji polskiej branży HoReCa, realizowana przez miesięcznik „Food Service”. 23-24 kwietnia 2018 rokuw Łodzi eksperci szukać będą odpowiedzi na pytanie, jak zwiększyć sprzedaż.

Food Service Summit to spotkanie najbardziej doświadczonych, przedsiębiorczych i ambitnych praktyków branży HoReCa. Platforma wymiany wiedzy, doświadczeń oraz budowania relacji, integrująca środowisko od 2013 roku. Celem tegorocznego spotkania jest przybliżenie i ocena możliwości mających wpływ na generowanie wzrostów sprzedaży w lokalach gastronomicznych.
W programie poza blokiem wykładowym organizatorzy przewidzieli także warsztaty, panele dyskusyjne, pokazy, degustacje oraz wieczorne after party.

Przestrzeń rozwoju w jednym miejscu -  upselling, delivery, nowa restauracja

W tym roku organizatorzy do udziału w konferencji zachęcają warsztatami, podczas których grono praktyków podzieli się wiedzą i doświadczeniem z zakresu upselling’u oraz przyjrzy się specyfice otwierania kolejnych restauracji. Uczestnicy będą mieli również niepowtarzalną okazję, by w mniejszych grupach omówić interesujące ich obszary działań, w tym szanse potencjalnego rozwoju lokali gastronomicznych. Nie zabraknie też nieformalnych spotkań z wybitnymi restauratorami i menadżerami, którzy odnieśli największe sukcesy na polskim rynku gastronomicznym.

Doświadczeni w branży dzielą się wiedzą

Program Food Service Summit 2018 został opracowany w ścisłej współpracy z Grzegorzem Kłosem. Prelegent i uczestnik minionych spotkań z branżą gastronomiczną związany
jest od 18 lat. Współtwórca takich konceptów, jak: Fabryka Pizzy, Moment Resto Bar, Buena Vista, Zazie Bistro i Modern Catering jest obecnie właścicielem restauracji Ed Red w Warszawie
i Krakowie.

Jesteśmy przekonani, że doświadczanie i wiedza, które wnosi w organizację konferencji Grzegorz Kłos, będą dla uczestników tegorocznej konferencji niezwykle cenne i pomocne – podkreśla Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu „Food Service”. Wśród prelegentów i panelistów będą uznani restauratorzy, szefowie kuchni, sommelierzy i menedżerowie. Dołączą do nich także eksperci HR i specjaliści od marketingu i finansów, którzy na branżę HoReCa patrzą z nieco odmiennej perspektywy.

Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają właścicieli i managerów restauracji, szefów kuchni oraz przyszłych restauratorów, producentów i dostawców branży HoReCa. Nie zabraknie tematów dla mediów i agencji PR oraz dla osób, które chcą rozwijać się zawodowo w branży gastronomicznej.

Szczegółowy program konferencji oraz bilety dostępne są na: www.foodservicesummit.pl

Organizatorem konferencji jest „Food Service”, wiodący miesięcznik branży HoReCa, wydawany przez VFP Communications. Partnerami głównymi wydarzenia zostali Coca-Cola oraz Makro. Konferencję wspierają również – California Wines Polska, Ed Red, Erlenbacher, Gastomagic, Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, Winne Pola oraz Związek Pracodawców HoReCa. Patronami medialnymi wydarzenia są: Kuchnia+, Kukbuk oraz portale: Newsgastro i Winicjatywa.

Nasi partnerzy